ВИПС ООД
производство на щори
В момента количката ви е празна.

Как да измерим правилно?

Вертикални щори

При монтаж на стена

В ширина се измерва прозореца от край до край и се прибавят по 10 см. от двете страни. Във височна се измерва прозореца от горния му край до нивото на перваза и се прибавят общо 25 см.

При монтаж на тавана

В ширина се измерва, или цялата стена в горния и долния край като се взима по-малкияразмер ( ако има разлика ), или се мери прозореца като се прибавят по 10 см. от двете страни. Във височина се измерва от тавана до пода като се намаляват 5 см., или другия вариант е да се измери от тавана до нивото на което желаете да бъде щората.

Венециански щори

За венециански - лукс

За монтаж между стъклодържателите ( за Алуминиева или PVC дограма ) или между стъклата на дървена дограма.

В ширина се измерва стъклото в горната, средната и долната част на прозореца до мм. Взима се най-малкия размер от трите ( ако има разлика ) и се намалява с 5 мм.

Във височина се измерва стъклото в двата края до мм и се взима по-малката стойност ( ако има разлика ).

За стандартни венециански щори

За монтаж върху дограмата

В ширина се измерва стъклото в горната, средната и долната част на прозореца до мм. Взима се най-малкия размер от трите ( ако има разлика ) и се прибавят по 2 см от двете страни.

Във височина се измерва стъклото в двата края до мм и се взима по-малката стойност ( ако има разлика ). Към измерената височина на стъклото се прибавят по 2 см. отгоре и отдолу.