Фантазия от щори за Вашия дом!

Японска стена — ВИПС ООД

Щорите от тип Японска стена се изработват от различни видеове текстил и са подходящи за прозорци с голяма височина, за преграждане на помещения и дълги витрини.

Платната се разпределят спрямо дължината на щората и имат много лесно управление.

Предимствата на щорите тип Японска стена са, че не позволяват проникване на светлина, поради необходимото минимално застъпване на плата.

Щората може да се монтира на таван и стена.

Обадете ни се и ще Ви посетим в удобно за Вас време с пълен набор от каталози на нашите продукти.... За да Ви оцветим или затъмним според Вашето желание.

Щорите Японска стена са интериорно решение, създадено за истински ценители на красиво обзаведените пространства. Японският стил е универсално решение, съчетаващо красотата на завесите, сдържаното излъчване на руло щорите и високата функционалност на вертикалните модели. Наричани още панели, екрани или стена – японските щори внасят невероятен уют в интериора.

Технически особености на щората Японска стена

Щорите от този вид представляват правоъгълни конструкции с опънато върху тях платно, които се монтират с помощта на специална плъзгаща система. Рамката е създадена по такъв начин, че всеки елемент се движи свободно встрани, отваряйки или затваряйки достъпа до отвора на прозореца или до скрит участък от помещението.

Основните характеристики на този вид засенчващи системи включват:

— Избор на възможности за монтаж – на таван или стена;
— Изработват се от богата гама платове, обикновено 100% полиестер, покрит с прахоотблъскваща промазка;
— Възможностите за укрепване включват корниз – овална греда с жлеб или четкова система;
— Метод на управление – ръчно задвижван механизъм или с автоматика.

Щорите японска стена представляват дълги, равномерни тъкани, закрепени с корнизен механизъм в единна конструкция, служещи като плъзгащи се панели. Закрепват се към корниза с велкро. Тежестите са зашити отдолу, така че всяка лента да виси строго вертикално и да не образува вълни. Обикновено един продукт се състои от 3 до 5 платна с ширина не повече от 1 м. Всичко зависи от размера на прозореца и желанието на купувача.

Приложение в интериора

Японските щори, спускащи се от пода до тавана са отлично решение за декориране на панорамни прозорци, дълги витрини и за създаване на декоративни прегради. Благодарение на лаконичния си дизайн те заемат малко място, не натоварват интериора, дори напротив – подчертават неговата лекота и ефирност.

Предимствата на щорите тип Японска стена са, че не позволяват проникване на светлина, поради необходимото минимално застъпване на плата. Подходящи са за всяко жилищно и комерсиално помещение. Все по-често се монтират в кухни. В малки стаи дългите прави платна визуално разширяват пространството, докато в просторни помещения подчертават обема и височината на таваните. Лесно се свалят/закачат, перат и гладят.

КОНТАКТИ